Vraag & Antwoord

IB-Groep vergat schoolgeld te innen

Consumenten vraag:

Juni vorig jaar heeft onze zoon zijn onderwijskaart ingeleverd en daarbij aangegeven het schoolgeld in zes maandelijkse termijnen te betalen via automatische incasso. IB-Groep (Informatie Beheer Groep) heeft dit echter verzuimd en komt pas nu met een acceptgiro met aanmaning om een bedrag van 963 euro ineens te voldoen. Heeft de IB-Groep in 2008 echter nog incassorecht over het schoolgeld van 2006?

Jaap’ antwoord:

De IB-Groep kan gewoon een rekening sturen. In principe blijven zakelijke vorderingen gedurende twintig jaar opeisbaar. Alleen in het consumentenrecht, dus bij aankoop van goederen in winkels, is die termijn met twee jaar veel korter. Maar zelfs binnen die grens valt uw zoon. Overigens: uw zoon had natuurlijk ook zelf kunnen opmerken dat er geen geld werd afgeschreven van zijn rekening en aan de bel kunnen trekken. Soms gedacht ‘wat niet weet wat niet deert’?

Meer vraag & antwoord

08 jul 14
Niet alles aflossen, denk aan het appeltje voor de dorst
21 feb 14
Is hogere incasso door nieuwe SEPA terecht?
03 feb 14
Ook particulier krijgt BTW terug bij zonnepanelen
Meer Vraag & Antwoord artikelen »
Advies

Advies

Honderden bedrijven sturen dagelijks persberichten. Omdat ze met een nieuw product komen, willen laten weten dat ze trots zijn op hun mooie jaarcijfers of omdat er een nieuwe directeur benoemd is. Maar waarom is de respons vaak zo gering? Dat komt omdat veel persberichten  onduidelijk zijn geschreven; de ...

Lees meer »
Jaap’s Column

Jaap’s Column

Bij een koude winter was de economie nog veel harder gekrompen….

Elk kwartaal staren politiek en media zich blind op de economische groeicijfers van het CBS. Maar zo’n procentjes meer of minder zegt helemaal niks. Het gaat erom wat de mensen achter en voor de toonbank merken en voelen.

Lees column »

Vraag & Antwoord

  • Niet alles aflossen, denk aan het appeltje voor de dorst

    Wat is verstandiger: een kleine aflossingsvrije hypotheek van 50 000 euro aflossen, of door laten lopen. Met ons spaargeld zouden we nu een heel eind komen….

  • Lees antwoord »