Vraag & Antwoord

IB-Groep vergat schoolgeld te innen

Consumenten vraag:

Juni vorig jaar heeft onze zoon zijn onderwijskaart ingeleverd en daarbij aangegeven het schoolgeld in zes maandelijkse termijnen te betalen via automatische incasso. IB-Groep (Informatie Beheer Groep) heeft dit echter verzuimd en komt pas nu met een acceptgiro met aanmaning om een bedrag van 963 euro ineens te voldoen. Heeft de IB-Groep in 2008 echter nog incassorecht over het schoolgeld van 2006?

Jaap’ antwoord:

De IB-Groep kan gewoon een rekening sturen. In principe blijven zakelijke vorderingen gedurende twintig jaar opeisbaar. Alleen in het consumentenrecht, dus bij aankoop van goederen in winkels, is die termijn met twee jaar veel korter. Maar zelfs binnen die grens valt uw zoon. Overigens: uw zoon had natuurlijk ook zelf kunnen opmerken dat er geen geld werd afgeschreven van zijn rekening en aan de bel kunnen trekken. Soms gedacht ‘wat niet weet wat niet deert’?

Meer vraag & antwoord

15 jan 16
Waarom worden mijn ouders zo zuinig
25 maa 15
Heb je recht op reiskosten bij sollicitatie?
08 dec 14
Internetaankoop retourneren in winkel?
Meer Vraag & Antwoord artikelen »
Advies

Advies

Honderden bedrijven sturen dagelijks persberichten. Omdat ze met een nieuw product komen, willen laten weten dat ze trots zijn op hun mooie jaarcijfers of omdat er een nieuwe directeur benoemd is. Maar waarom is de respons vaak zo gering? Dat komt omdat veel persberichten  onduidelijk zijn geschreven; de ...

Lees meer »
Jaap’s Column

Jaap’s Column

Praten over de erfenis wordt steeds minder een taboe

Het is onzin dat ouderen gekort moeten worden op hun pensioen, omdat er anders te weinig overblijft voor de jongeren. Straks gaan de jongeren meer dan ooit erven van de oudere generatie en komt alles weer goed.

Lees column »

Vraag & Antwoord

  • Waarom worden mijn ouders zo zuinig

    Het lijkt er op dat mijn ouders steeds zuiniger worden. Ze gaan nauwelijks nog weg want alles is te duur, terwijl ze het zich best kunnen veroorloven. Een versleten bank ‘kan nog best mee’ en kleren ...

  • Lees antwoord »