Vraag & Antwoord

IB-Groep vergat schoolgeld te innen

Consumenten vraag:

Juni vorig jaar heeft onze zoon zijn onderwijskaart ingeleverd en daarbij aangegeven het schoolgeld in zes maandelijkse termijnen te betalen via automatische incasso. IB-Groep (Informatie Beheer Groep) heeft dit echter verzuimd en komt pas nu met een acceptgiro met aanmaning om een bedrag van 963 euro ineens te voldoen. Heeft de IB-Groep in 2008 echter nog incassorecht over het schoolgeld van 2006?

Jaap’ antwoord:

De IB-Groep kan gewoon een rekening sturen. In principe blijven zakelijke vorderingen gedurende twintig jaar opeisbaar. Alleen in het consumentenrecht, dus bij aankoop van goederen in winkels, is die termijn met twee jaar veel korter. Maar zelfs binnen die grens valt uw zoon. Overigens: uw zoon had natuurlijk ook zelf kunnen opmerken dat er geen geld werd afgeschreven van zijn rekening en aan de bel kunnen trekken. Soms gedacht ‘wat niet weet wat niet deert’?

Meer vraag & antwoord

29 maa 17
Korting van de btw, wat houdt dat in?
03 aug 16
Hoe begin ik met m’n ouders een gesprek over de erfenis?
15 jan 16
Waarom worden mijn ouders zo zuinig
Meer Vraag & Antwoord artikelen »
Advies

Advies

Honderden bedrijven sturen dagelijks persberichten. Omdat ze met een nieuw product komen, willen laten weten dat ze trots zijn op hun mooie jaarcijfers of omdat er een nieuwe directeur benoemd is. Maar waarom is de respons vaak zo gering? Dat komt omdat veel persberichten  onduidelijk zijn geschreven; de ...

Lees meer »
Jaap’s Column

Jaap’s Column

Hoog consumentenvertrouwen alleen op stijgende woningprijzen gebaseerd

Nederland ziet het weer helemaal zitten. Het consumentenvertrouwen stijgt. Dat komt door de stijging van de woningprijzen. Dat geeft een gevoel van veiligheid waar het de afgelopen jaren aan ontbroken heeft.

Lees column »

Vraag & Antwoord

  • Korting van de btw, wat houdt dat in?

    Een grote winkelketen adverteerde laatst dat je op één zaterdag ‘geen btw hoeft te betalen.’ Dat is dus een korting van 21 procent. Hoeft de winkel op die dag dan zelf geen btw af te dragen? Of komen ...

  • Lees antwoord »