Vraag & Antwoord

IB-Groep vergat schoolgeld te innen

Consumenten vraag:

Juni vorig jaar heeft onze zoon zijn onderwijskaart ingeleverd en daarbij aangegeven het schoolgeld in zes maandelijkse termijnen te betalen via automatische incasso. IB-Groep (Informatie Beheer Groep) heeft dit echter verzuimd en komt pas nu met een acceptgiro met aanmaning om een bedrag van 963 euro ineens te voldoen. Heeft de IB-Groep in 2008 echter nog incassorecht over het schoolgeld van 2006?

Jaap’ antwoord:

De IB-Groep kan gewoon een rekening sturen. In principe blijven zakelijke vorderingen gedurende twintig jaar opeisbaar. Alleen in het consumentenrecht, dus bij aankoop van goederen in winkels, is die termijn met twee jaar veel korter. Maar zelfs binnen die grens valt uw zoon. Overigens: uw zoon had natuurlijk ook zelf kunnen opmerken dat er geen geld werd afgeschreven van zijn rekening en aan de bel kunnen trekken. Soms gedacht ‘wat niet weet wat niet deert’?

Meer vraag & antwoord

21 feb 14
Is hogere incasso door nieuwe SEPA terecht?
03 feb 14
Ook particulier krijgt BTW terug bij zonnepanelen
29 dec 13
Pinnen in het buitenland: wel afschrijving, geen geld….
Meer Vraag & Antwoord artikelen »
Advies

Advies

Honderden bedrijven sturen dagelijks persberichten. Omdat ze met een nieuw product komen, willen laten weten dat ze trots zijn op hun mooie jaarcijfers of omdat er een nieuwe directeur benoemd is. Maar waarom is de respons vaak zo gering? Dat komt omdat veel persberichten  onduidelijk zijn geschreven; de ...

Lees meer »
Jaap’s Column

Jaap’s Column

Wie moeten er straks werken in al die nieuwe kantoortorens van Rotterdam?

Flitsende kantoren van ING, Nationale Nederlanden, Unilever of RBS, met het prachtige nieuwe Centraal Station als uithangbord. Maar heeft iemand in Rotterdam er wel eens over nagedacht hoe ze die torens in de toekomst vol krijgen?

Lees column »

Vraag & Antwoord

  • Is hogere incasso door nieuwe SEPA terecht?

    Van mijn sportschool kreeg ik een brief dat zij door de gewijzigde wet- en regelgeving rond de SEPA en IBAN, 1 euro per maand incassokosten in rekening gaan brengen. Dat lijkt me nogal veel. Ik ...

  • Lees antwoord »