Vraag & Antwoord

IB-Groep vergat schoolgeld te innen

Consumenten vraag:

Juni vorig jaar heeft onze zoon zijn onderwijskaart ingeleverd en daarbij aangegeven het schoolgeld in zes maandelijkse termijnen te betalen via automatische incasso. IB-Groep (Informatie Beheer Groep) heeft dit echter verzuimd en komt pas nu met een acceptgiro met aanmaning om een bedrag van 963 euro ineens te voldoen. Heeft de IB-Groep in 2008 echter nog incassorecht over het schoolgeld van 2006?

Jaap’ antwoord:

De IB-Groep kan gewoon een rekening sturen. In principe blijven zakelijke vorderingen gedurende twintig jaar opeisbaar. Alleen in het consumentenrecht, dus bij aankoop van goederen in winkels, is die termijn met twee jaar veel korter. Maar zelfs binnen die grens valt uw zoon. Overigens: uw zoon had natuurlijk ook zelf kunnen opmerken dat er geen geld werd afgeschreven van zijn rekening en aan de bel kunnen trekken. Soms gedacht ‘wat niet weet wat niet deert’?

Meer vraag & antwoord

11 aug 14
Nul-uren contract aan banden
08 jul 14
Niet alles aflossen, denk aan het appeltje voor de dorst
21 feb 14
Is hogere incasso door nieuwe SEPA terecht?
Meer Vraag & Antwoord artikelen »
Advies

Advies

Honderden bedrijven sturen dagelijks persberichten. Omdat ze met een nieuw product komen, willen laten weten dat ze trots zijn op hun mooie jaarcijfers of omdat er een nieuwe directeur benoemd is. Maar waarom is de respons vaak zo gering? Dat komt omdat veel persberichten  onduidelijk zijn geschreven; de ...

Lees meer »
Jaap’s Column

Jaap’s Column

Wordt de wereld steeds slechter, of is er wat anders aan de hand?

De wereld zit vol met (politiek) onheil. De ene ramp siddert nog na, als de andere zich in volle omvang openbaart. Zijn dit hele slechte tijden, of is er misschien iets anders aan de hand?

Lees column »

Vraag & Antwoord

  • Nul-uren contract aan banden

    Ik werk al jaren met een nul-uren contract bij een thuiszorginstelling Vitras; gemiddeld twee nachten per week. Nu komt de nieuwe wet Werk en Zekerheid in 2015. Wat betekent dat voor mij? De ...

  • Lees antwoord »