Vraag & Antwoord

IB-Groep vergat schoolgeld te innen

Consumenten vraag:

Juni vorig jaar heeft onze zoon zijn onderwijskaart ingeleverd en daarbij aangegeven het schoolgeld in zes maandelijkse termijnen te betalen via automatische incasso. IB-Groep (Informatie Beheer Groep) heeft dit echter verzuimd en komt pas nu met een acceptgiro met aanmaning om een bedrag van 963 euro ineens te voldoen. Heeft de IB-Groep in 2008 echter nog incassorecht over het schoolgeld van 2006?

Jaap’ antwoord:

De IB-Groep kan gewoon een rekening sturen. In principe blijven zakelijke vorderingen gedurende twintig jaar opeisbaar. Alleen in het consumentenrecht, dus bij aankoop van goederen in winkels, is die termijn met twee jaar veel korter. Maar zelfs binnen die grens valt uw zoon. Overigens: uw zoon had natuurlijk ook zelf kunnen opmerken dat er geen geld werd afgeschreven van zijn rekening en aan de bel kunnen trekken. Soms gedacht ‘wat niet weet wat niet deert’?

Meer vraag & antwoord

25 maa 15
Heb je recht op reiskosten bij sollicitatie?
08 dec 14
Internetaankoop retourneren in winkel?
12 nov 14
Dure nieuwe accu voor elektrische fiets lang niet altijd nodig
Meer Vraag & Antwoord artikelen »
Advies

Advies

Honderden bedrijven sturen dagelijks persberichten. Omdat ze met een nieuw product komen, willen laten weten dat ze trots zijn op hun mooie jaarcijfers of omdat er een nieuwe directeur benoemd is. Maar waarom is de respons vaak zo gering? Dat komt omdat veel persberichten  onduidelijk zijn geschreven; de ...

Lees meer »
Jaap’s Column

Jaap’s Column

Er zit nog veel meer pikante software in de milieu-industrie

Milieubeleid heeft veel met wetten, regels en normen te maken, maar weinig met de echte natuur of duurzaamheid. Als er maar eco op het product staat, is het voor de overheid wel goed.

Lees column »

Vraag & Antwoord

  • Heb je recht op reiskosten bij sollicitatie?

    Mijn dochter van 26 had onlangs een sollicitatiegesprek in een stad die vrij ver van haar woonplaats ligt. Het retourtje met de trein kostte haar 36 euro, voor het tweede gesprek ook. Ze kreeg tot ...

  • Lees antwoord »