Vraag & Antwoord

IB-Groep vergat schoolgeld te innen

Consumenten vraag:

Juni vorig jaar heeft onze zoon zijn onderwijskaart ingeleverd en daarbij aangegeven het schoolgeld in zes maandelijkse termijnen te betalen via automatische incasso. IB-Groep (Informatie Beheer Groep) heeft dit echter verzuimd en komt pas nu met een acceptgiro met aanmaning om een bedrag van 963 euro ineens te voldoen. Heeft de IB-Groep in 2008 echter nog incassorecht over het schoolgeld van 2006?

Jaap’ antwoord:

De IB-Groep kan gewoon een rekening sturen. In principe blijven zakelijke vorderingen gedurende twintig jaar opeisbaar. Alleen in het consumentenrecht, dus bij aankoop van goederen in winkels, is die termijn met twee jaar veel korter. Maar zelfs binnen die grens valt uw zoon. Overigens: uw zoon had natuurlijk ook zelf kunnen opmerken dat er geen geld werd afgeschreven van zijn rekening en aan de bel kunnen trekken. Soms gedacht ‘wat niet weet wat niet deert’?

Meer vraag & antwoord

03 aug 16
Hoe begin ik met m’n ouders een gesprek over de erfenis?
15 jan 16
Waarom worden mijn ouders zo zuinig
25 maa 15
Heb je recht op reiskosten bij sollicitatie?
Meer Vraag & Antwoord artikelen »
Advies

Advies

Honderden bedrijven sturen dagelijks persberichten. Omdat ze met een nieuw product komen, willen laten weten dat ze trots zijn op hun mooie jaarcijfers of omdat er een nieuwe directeur benoemd is. Maar waarom is de respons vaak zo gering? Dat komt omdat veel persberichten  onduidelijk zijn geschreven; de ...

Lees meer »
Jaap’s Column

Jaap’s Column

Hoe gaat het verder na de renteloze run op hypotheken?

Hoe gaat het verder met de huidige bijna renteloze run op hypotheken? Kan de huidige generatie kopers de komende 20 jaar royaal wonen tegen een lage prijs, of is het hele prijzenfestival gewoon te mooi om waar te zijn?

Lees column »

Vraag & Antwoord

  • Hoe begin ik met m’n ouders een gesprek over de erfenis?

    Hoe begin ik een gesprek met onze ouders over de erfenis? Ik ben zo bang dat ze me een geldwolf vinden. Dat is helemaal niet zo, we houden erg veel van ze. Maar een van hen moet waarschijnlijk naar ...

  • Lees antwoord »